= Oslo =Kulturnatt

Kulturnatt er dagen og kvelden for å oppleve noe nytt. Også steder man vanligvis ikke forbinder med kultur.

I fjor var første året gatemagasinet =Oslo var med på Oslo kulturnatt. Det ga mersmak, i følge miljøarbeider Even Skyrud i = Oslo.

-For oss handler det om møter mellom mennesker. Møter som ikke ville funnet sted uten gatemagasinet som katalysator, sier Even Skyrud.
– Når mennesker som lever i utenforskap møter kundene, bidrar det til større kunnskap, færre fordommer og en mer inkluderende by. Vi er alltid på jakt etter nye arenaer hvor mannen på gata kan møte mannen i gata, og Oslo Kulturnatt er midt i blinken.

 

Fredag fjortende september blir det utstillinger av billedkunst, diktopplesning og musikalske innslag fra magasinselgerne i lokalene til =Oslo.

-Salgslokalet vårt er et trivelig sted å være denne kvelden. Det er høyt under taket, gjestefritt og lunt. Du får oppleve kunst, poesi og musikk skapt av mennesker med en helt spesiell bakgrunn, mennesker som har levd tøffere liv enn de fleste. Det åpnes for stillferdige, intime møter med selgerne som stiller ut og opptrer. Ekte, sterke møter som gjør inntrykk, sier Even Skyrud.

 

Lokalene til =Oslo er ikke vanligvis åpne for publikum. Nettopp derfor åpnes dørene slik at alle kan bli kjent med magasinet og selgerne.

– Vi som jobber i lokalet, er stolte av å vise frem hva vi har fått til her i Skippergata, og arbeidet vårt med magasinet og menneskene. Selgerne som stiller ut og opptrer, er stolte av å få vist kunsten sin for et publikum.
– De som kom innom var åpne og nysgjerrige kunder av =Oslo-selgerne, som ville vite mer, og vise oss at de støtter prosjektet, sier miljøarbeider Even Skyrud.

#Oslokulturnatt