Kee Eide – Hva velger en fyr i tårnet, gira på kultur?

Da spesialrådgiver Kee Eide startet i Oslo kommune for nesten 40 år siden, var tilbudet i kultur-Oslo noooe mer glissent… Byens kultur- og arrangementsuksesser har etter hvert skapt et helt nytt felles samfunn. I de siste 24 år har han holdt til i et rådhustårn, men er like gjerne en nysgjerrig deltaker eller frivillig medarbeider hos arrangører – både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Å delta på asfalten i kulturfeltet er bra mot forkalking i byråkratiet, påstår han. Min løype: Sjekk alternativene i lista hans her.

Hva vil du velge under årets kulturnatt?
Altså – det blir jo helt umulig å rekke det her: Jeg vil gjerne høre Mari fortelle om det nye bydelshuset for Frogner bydel, bygget i 1958 for Rikstrygdeverket i Drammensvn 60. Langs havna må jeg bruke sykkel for å rekke 102 år gamle Svanen, God Natt Oslo på SALT, en badstu-dupp på Langkaia, og video-performance + Ensable 96  på Operataket. Før jeg må ha enten bandet Folkehelsa, Svalestup eller Oslo Oscillator på SubScene. Men neste generasjon Oslomusikere vil jeg jo også gjerne høre live akustisk på Øvingshotellet/Popsenteret/Lille Oslo (bør få med FUZZ-utstillingen og, da..). For ikke å snakke om det kule konseptet Live Arts Mashup på UHØRT. Burde rekke å svinge innom mat og musikk på 1000&én natt på Vulkan, LiveEurope-samarbeidet på Blå og etter-DonnieDarko-fest bak Revolver kanskje? Hmm – reale boblere i programmet er nok historien til både Prindsen og Misfornøyelsesbaren, full rulle i Røverstaden, nestendrapet på Marley på Litteraturhuset, masse historie i Dronningens gate og de bra folka på UNGInfo. Håper jeg treffer på sykkel-isboden eller en foodtruck bonanza underveis, ellers går ikke dette bra…!

Har du vært på Oslo kulturnatt før?
Åjada, har hengt med mange ganger, helt siden det starta for evigheter siden. Blir alltid overrasket av noe nytt og ukjent for meg!

Hva syns du, tenker du om kulturnatten?
Det er en av disse heksegryteanledningene som viser hva som skaper Oslo. Like morsomt hver gang stort og smått går sammen og blir en stooor happening – enten vi kaller det elvelangs, musikkfest, turist i egen by eller kulturnatt. Det kan jo ikke bli for mye, tenker jeg.

Hva var din forrige kulturopplevelse?
Siste uka har hatt med seg FUN/Festival Uten Navn i Myntgata 2, Salongorkesteret på Røverstaden og Midnight Choir med Amsterdam Stranded på Rockefeller. Bra opplevelser på bra steder. Gikk dermed glipp av Granittrock og Frysjastock dessverre.

Er det noe du savner i kulturlivet i Oslo?
Mer fritid til å få med seg mer, kanskje? Det hadde vært smart med flere unike eller oppsiktsvekkende tilbud og scener i bydelene. Tror også denne byen gjør lurt i å finne plass til litt mer bredde og mengde av urban/hiphop/soul live-steder. Og jo! – At noen kakker hardt i hodet på de som synes det er klokt å skravle eller hvisle i stykker de mest sarte konsertøyeblikk. Hm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#Oslokulturnatt

 • • My love is not a guest house for your short visits •
 • • Mother i miss to love you • ♥️
 • Instagram Image
 • Vill jazz og tarotkort fra en radikalisert Pippi. Kunstner Tanja Schlander inviterer til performance med tarot-lesing av publikum, frijazzutblåsning, og et særdeles personlig lydportrett. Les mer på Ultima.no. 
Fri entre. I samarbeid med @oslo_kunstforening og @oslo_kulturnatt #ultimafestivalen #oslokunstforening #oslokulturnatt
 • "Contestants"
 • #oslografi #oslokulturnatt #streetsofoslo #selfportrait
 • Girl and her cat.
 • #Oslo fell in love with Yemen Blues last night! Their music and energy were out of this world. Thank you so much for coming. We hope you come back to Norge again real soon ❤️
 • • You are the secret I'm dying to tell everyone • -Kid.
 • Oslo kulturnatt er stolte av å presentere verdens første innsektsvennlige endagsfestival! Det er viktig å formidle kultur, men enda viktigere å ta vare på planeten vår🐛🌸☀️ Fredag 13.9 - 2019 Link i bio - 👍🏻 #kulturetaten #oslokulturnatt