Vuggesanger fra Furuset

Nominert til Oslos arkitekturpris og en av byens mest besøkte kulturinstitusjoner – og nå – aktuelle med spennende vuggesangprosjekt: vi prater med Helene Heger Voldner på Furuset bibliotek og aktivitetshus.   

Er dere klare for Oslo kulturnatt på fredag?
– Ja, vi er klare og gleder oss til Oslo Kulturnatt, og det er veldig gøy å være en del av den store happeningen som Kulturnatta er, med ting som skjer rundt i hele byen.

Og hva skal dere tilby publikum i år?
– Vi håper det komme masse folk til Furuset for å være med på den fantastiske konserten med Supriya Nagarajan, som vi presenterer i samarbeid med Ultimafestivalen. Dette er første året vi samarbeider med Ultimafestivalen, og det har vært veldig fint!

Konserten under Kulturnatten er en del av et større prosjekt der hele nabolaget har vært involvert. Før sommeren var Supriya på Furuset og i områdene rundt, snakket med folk og spilte inn vuggesanger som folk sang for henne.

Dette har hun brukt for å lage en installasjon sammen med lydkunstner Duncan Chapman som har stått her hos oss denne uken. Der kan man gå inn og høre vuggesanger hun har samlet inn, og det er også grunnlaget for konserten.  Man får oppleve vuggesanger fra ulike deler av verden blandet med lydlandskap av natur og byliv.

Sammen med Ultima og Supriya samarbeider vi med Haugerud strykeorkester, et helt ny oppstartet tilbud i området, og sammen med barna som akkurat har lært å spille strykeinstrumenter skal delta på en workshop sammen med Supriya før konserten. Dette blir en helt unik opplevelse for alle involverte.

Vuggesanger fra ulike kulturer, noen vi har kjennskap til?

– Vuggesanger er noe veldig intimt og viktig, og jeg regner med at alle har et nært forhold til noen sanger, enten man synger dem selv eller husker dem fra man var liten. Akkurat denne konserten tar utgangspunkt i vuggesanger fra vanlige folk, så det er sikkert noen av de vanligste sangene man kjenner igjen, i tillegg til at det nok er mange nye eller ukjente. Men kanskje kan man få litt påfyll og inspirasjon til å lære seg nye vuggesanger?

Vi gleder oss i hvert fall til en veldig fin stund og en fin konsert, og håper å se mange!

#Oslokulturnatt