Skyggelek på operataket

“Shadowplay” er et lekent kunstverk som vises på taket av Operaen kl 20-23.00 under kulturnatta. Folk kan selv være med i skyggeleken når en videoanimasjon projiseres mot en stor vegg på Operataket. Magien oppstår når animasjonene blander seg med skyggene til virkelige mennesker og og man kan leke med de enorme skyggene på veggen.

Vi har vekslet noen ord med kunstprodusent og prosjektleder i Kulturbyrået Mesén om kulturnattarrangementet “Shadowplay på Operataket”.

Hvorfor er operataket så godt egnet til “Shadowplay”?

På kuben, på toppen av Operataket, er det en stor og godt synlig vegg som egner seg fantastisk godt til “Shadowplay”. Det er god plass foran veggen slik at folk kan leke med skygger i ulike avstander og størrelser. Skyggene vil være synlige på lang avstand for folk som befinner seg på sjøsiden av Oslo S denne kvelden. Det blir utrolig spennende å se hvordan det tar seg ut!

Er dette kunst eller lek?

“Shadowplay” er kunst som oppfordrer til lek. Jaakko Niemelä har laget enkle animasjoner som inviterer folk til å delta. Folk kan lage egne skygger og la dem blande seg med de animerte skyggene. Kanskje blir man usikker på hva som er animert og hva som er “virkelig”? Veggen fungerer som et kjempestort lerret, og folks skygger blir en del av et interaktivt kunstverk.

Ser du noe annet i kulturnattprogrammet du kunne tenkt deg å anbefale?

Jeg synes Nobels Fredssenters arrangement “Ytringsfrihet unplugged” ser veldig spennende ut. Men jeg er nok litt partisk siden vi har kuratert og produsert kunstverket “Unknown Numbers” som er bakteppe for arrangementet.

Les om “Shadowplay på Operataket” i kulturnattprogrammet!

 

#Oslokulturnatt