Roald Dahl 100-årsjubileum

På fredag setter Deichmanske hovedbibliotek fokus på en av våre kjæreste og mest originale barnebokforfattere. Det er nemlig hundre år siden han ble født, og det skal feires med en storslagen fest i Dahls univers for både barn og voksne. Vi tok en prat med Marie Johansen fra Hovedbiblioteket som nå feirer denne folkekjære forfatteren.

 

Hvorfor ønsket dere å sette fokus på nettopp Roald Dahl under Kulturnatt i år?

– Fordi vi er veldig glade i Roald Dahl! Kulturnatta er en perfekt anledning til å feire ham, og det han har gitt oss.

Hvorfor tror du Dahl har denne enorme påvirkningskraften på både barn og voksne lesere fortsatt, selv i denne interaktive verden?

– Roald Dahls setter spor ved å være original og ikke ty til det trauste. Han utfordrer komfortsonen til oss alle. Han våger å være annerledes. Dette er noe som vanskelig lar seg gjøre i dag også. Interaktivt eller ei, og våge det morsomme og sprø, det er ikke lett! Han var smart nok til å gjøre det på en måte vi fortsatt elsker, og ingen kan kopiere.

Hvordan har dere tenkt når dere har satt sammen dette fantastiske programmet? Det er jo så mye  å ta av fra Dahls verden.

– Det hele startet med sjokolade. Så tok vi det derfra.

Er det noe du vil trekke frem som en «must see»?

– Det er ganske vanskelig!  Atle Antonsen debuterer som høytleser hos oss, og det er et must å få med seg. Samtidig er det ganske spesielt å få se utekino på trappene i søylegangen. Og hadde vi vært yngre hadde vi nok gått på workshop med Trym (13 år gammel superkokk red. anm.) alle sammen!

Se hele Roald Dahl-programmet til Hovedbiblioteket her!

0 R UMAX PL-II V1.5 [4]

 

#Oslokulturnatt