Parkteateret jubilerer under Oslo kulturnatt

Denne høsten fyller en av Oslos mest populære konsertscener 15 år! Vi gratulerer så mye og tar oss en prat Limita Lunde. Hun er daglig leder og bookingansvarlig på Parkteateret Scene.

– I Parkteaterets historie … hvilken booking er du mest fornøyd med?

– Det er vel mer historiene som ligger bak bookingene som er det man tar med seg. Min favoritthistorie er den gangen vi booket Jonas Alaska. Den gangen var han student på LIPA og jeg skulle finne en passende support til Field Music. Noen tipset meg om Urørt-profilen til Jonas Alaska så jeg sendte han en mail og spurte om han ville spille.

– Problemet var at han nettopp hadde fløyet tilbake til Liverpool og vi hadde egentlig ikke budsjett til å fly inn noen. Det endte med at han kom seg til konserten likevel. Det var bare et år senere at han solgte ut hele Parkteateret i forbindelse med skiveslipp. Siden dette har han alltid vært en favoritt hos oss, forteller Limita.

– Hvilke endringer er de viktigste som er blitt gjort i løpet av de femten årene dere har eksistert?

– Profilmessig har vi åpnet dørene for alle sjangere. Metal, hip hop, pop, elektronika, rock. Vi vil ikke at sjanger skal være definerende for profilen vår, kun kvalitet.

– Det er alltid så god lyd på Parkteateret! Har det noe med fortiden som kino å gjøre?

– Det kan hende! Men det har mye å gjøre med vår lydtekniske sjef, Hilmar, som har jobbet her siden vi åpnet. Han har ansvaret for at lyden er så bra som den er.

– Men ja, dette er jo en kino fra 1907, noe det var til langt ute på 1990-tallet. Det stod brakk noen år før Parkteateret Bar og Scene ble etablert i 2002. Vi har beholdt det gamle skiltet og planen er at vi skal få tilbake originalfasaden fra 1922, slik at fasaden blir gul igjen i løpet av året.

Under Oslo kulturnatt kan du være med å feire Parkteateret når de holder sitt sagnomsuste konsept; Vibbefest. Ti billetter gis bort til dem som kommer først!

#Oslokulturnatt