Min Løype: Journalist og sakprosaforfatter Marta Breen

Litteraturhuset, Vippa, Grafill og Ugla bokbar er blant stedene Marta Breen skal besøke under kulturnatt. Gjør som henne: lag deg en løype. 

Hvilke steder har du tenkt deg på, Marta Breen?

– Jeg skal på Litteraturhuset, der jeg blant annet skal høre Liv Gulbrandsen, en av Norges beste litteraturformidlere. Hun har tidligere gjort det skarpt med å gjenfortelle Knausgårds ”Min kamp” på én time og hele ”Fifty Shades of Grey”-serien. Nå skal hun gjenfortelle Enheduannas hymner – og her loves det mannfolk i drag, øldrikking og masturbering mot epletrær.

– I kjelleren på Litteraturhuset blir det åpen mikrofon for alle som ønsker å lese en snutt de har skrevet selv. Maks tre minutter på hver er en god og gylden regel.

– Jeg er blitt veldig begeistret for spisehallen Vippa på Vippetangen. De har en flott beliggenhet, deilig mat og en veldig upretensiøs atmosfære. Så de som ikke har vært her enda burde ta turen under Oslo Kulturnatt.

– På Grafill i Rosenkrantzgate er det en utstilling med Bendik Kaltenborn som jeg gjerne vil få med meg. Han har illustrert mye stilig de siste åra, blant annet platecovre for Todd Terje og noen veldig kule bokomslag. På Ugla bokbar i Kristian Augustgate er stemningen alltid god. De inviterer til opplesninger og minikonserter, av forfattere, poeter og musikere, så det høres ut som en strålende avslutning på dagen.

Foto: Line Maria Gossè

#Oslokulturnatt