Historie

Liv og død i museet

Omvisninger, demonstrasjoner og smaksprøver – en reise fra Det gamle Egypt til urban dyrking i dagens Oslo.

Matsvinn blir til matvinn når vi serverer velsmakende restemat utenfor museet. I samarbeid med Framtiden i våre hender.

17.00: De egyptiske mumiene for store og små

Hvordan ble egyptiske mumier laget? Og hvorfor? Bli kjent med de to egyptiske mumiene i Oslo, Dismut og Nofret.

18.00 og 21.00: Urban dyrkning – liv laga?

Nok mat i huset? Kanskje du har lyst til å dyrke mat hjemme i leiligheten, året rundt? Hydroponi kan være fremtiden, Oslo Husgartnere viser deg hvordan du kan dyrke i vann.

19.00 og 22.00: Liv og død i steinalder og vikingtid

Hvordan overlevde de første menneskene som kom til Norge? Og hvordan møtte vikingene døden? Møt Norges eldste kvinne, som døde for ca. 10 000 år siden, og andre av museets døde.

20.00 og 23.00: Mumiene fra det gamle Egypt

To mumier har fått evig liv i Historisk museum. Her forteller de oss om livet og døden i Det gamle Egypt. Balsamering var viktig for egypterne og ny forskning avslører stadig mer om mumienes ”indre liv”.


Kartvisning:

#Oslokulturnatt