Lokalt kulturliv lager helaften på Bøler

Mange kunstnere bor, og har bodd på Bøler. At bydelen bærer preg av dette kommer veldig godt frem i bydelens kulturnattprogram. Vi tok en prat med Svein Inge Rosseland ved kulturutvalget i Bøler kirke. 

-Fortell oss litt om hva man kan vente på Bøler under kulturnatta!

Her vil det bli liv og røre rundt kulturkirken vår. Vi starter rolig med kunstutstilling fra kl. 15:00 med Stefanie Reinharts bilder i bakre kapell. Hun åpner utstillingen med en minikonsert og holder åpent under hele kulturnatten på Bøler. Vår lokale speidergruppe ordner til aktiviteter i uterommet og fra kl 17:30 blir det mulig å få seg en bit mat og drikke i kafeen. Den holder åpen til ca. kl 20:30.

Fra kl 17:45 går det slag i slag med janitsjarkonsert, teaterspill av barn og ungdom ved Østensjø barne- og ungdomsteater ØBUT og korkonsert med Parenti Vocalis. Dette vil skje vekselsvis i vår flotte konfirmantsal (eller kultursalen som noen liker å kalle den) og kirkerommet.

Mellom kl 20:30 og kl 22:00 blir det mulig å oppleve lokale musikere på det vi kaller “kulturscenen”. Her blir det et bredt utvalg av musikk i ulike sjangre. Fra Bellmann til Balkantoner via annen musikk som passer for alle aldre.

-Er det mange lokale utøvere som står på programmet?
Alle innslag er av lokale krefter og representerer noe av det som rører seg blant unge og godt voksne musikkutøvere på denne siden av byen. Ja, det er faktisk bare lokale utøvere på programmet!

-Hvis Don Quijote (Bølers maskot red. anm.) skulle få en kunstnerisk geskjeft oppkalt etter seg – hva ville det vært? Et kor, en teatertrupp, en visesanggruppe, et messingblåsorkester med selvlagde instrumenter eller et ensemble som spiller på sag?

Litt vanskelig å svare på siste spørsmål da jeg/vi ikke vet om noen som har tatt dette til seg eller hatt tanker om dette. Vi har flere Don Quijote statuer på Bøler. På T-bane huset, foran senteret og i resepsjonen til Bølerbadet. Kanskje noen flere.

Dette er ikke det eneste som skjer på Bøler denne kvelden! På Bøler bibliotek viser den lokale kunstneren Morten Minothi Kristiansen frem en lydinstallasjon/skulptur.
En attraksjon han beskriver slik: “Uten en opplagt følelse av start eller slutt kan ikke publikum forvente å bli underholdt, snarere inviteres de til å undre seg.”
Altså ingen grunner til å ikke bli beriket på Bøler denne kvelden!

ØBUT barnegruppes premiereoppsetning på Peter Pan, Teaterfestival 2017

Det hele avsluttes med en stemningsfull konsert i kirkerommet der kirkens kantor Erling Strøm sammen med Benedikte Slørdal og Tormod Åsgård runder av kulturnattprogrammet på Bøler med vakre toner på klaver, sang og trompet. Man kan få med seg deler av vårt program eller faktisk være med på alt!  Dermed får man  varierte kulturopplevelser igjennom hele ettermiddagen og helt frem mot nattens siste time!

 

 

#Oslokulturnatt