Besøk verneverdig hørespill-studio på Marienlyst

Er du fan av Radioteateret? Nå inviterer NRK inn til selve snekkerverkstedet: studioet der Radioteatret lages! Vi fikk teatersjefen til å fortelle litt mer.

– Dere er med på kulturnatt for første gang! Hva fikk dere til å ville være med i år?

– Kulturnatt er et flott arrangement som vi lenge har hatt lyst til å være en del av. Det er kjempefint for oss å kunne vise frem de gamle verneverdige studioene våre her på Marienlyst.  De som kommer vil både få et innblikk i hvordan vi arbeider med hørespill, og de får lytte til et kritikerrost hørespill med skikkelig god lyd.

-Får publikum virkelig være med til «det helligste» på Marienlyst?

– Absolutt. Publikum blir guidet inn av meg, teatersjefen i Radioteatret, gjennom tv-resepsjonen, og inn til hørespill-studioene, hvor røyken og praten og lyden av stor kunst sitter i veggene og hvor store, flotte produksjoner gjennom mange år er laget.

-Hvor lenge har Radioteateret eksistert?

– Radioteatret hadde 90-års jubileum i 2016, og har tusenvis av produksjoner bak seg.

-Hva mener dere er den mest minneverdige sendingen av Radioteateret?

– Det er mange! Og du vil nok få forskjellig svar etter som hvem du spør i Radioteatret. Nesten umulig å svare på, det er alt i fra Stompa, til 1984, til Sherlock Holmes, eller hvordan kan jeg unngå å trekke frem Tordivelen flyr i skumringen, kåret av lytterne til tidenes beste barnehørespill, og så klart Radioteatrets store Ibsen-satsing i forbindelse med Ibsen-året, Av nyere produksjoner er min favoritt, Scandinavian Star, om mordbrannen i 1990, hvor 159 mennesker mistet livet.

Meld deg på her, og kom deg til Marienlyst!  

#Oslokulturnatt